JBL BIONITRAT EX

Šifra: J6253500
EAN: 4014162625359
Opis proizvoda

JBL Bionitrat Ex
JBL BioNitrat EX - visoko učinkovit biološki filter materijal za uklanjanje nitrata u slatkovodnim akvarijumima. Kontroliše rast algi i poboljšava životne uslove akvarijuma razbijanjem nitrata. Biološka denitrifikacija je redukcija nitrata u azot preko bakterija. JBL BioNitratEX sastoji se od malih kuglica koje sadrže hranjive supstance za bakterije i tako podstiču naseljavanje denitrificirajućih bakterija koje su prisutne u svakom akvarijumu u velikom broju. Mrežasta vrećica oko filter materijala ograničava protok vode i na taj način osigurava ispravnu brzinu protoka unutar vrećice. Ishod je željeni okoliš siromašan kiseonikom. Vrećica nikada ne sme biti otvorena. Korištenje u slatkovodnom akvarijumu: postavite mrežastu vrećicu kao poslednji medijum filtriranja u akvarijumskom filtru. Ukoliko je potrebno nekoliko vrećica, prvo stavite jednu, nakon nedelju dana drugu, itd.. Za akvarijume s normalnim ribljim fondom (maks. 1 cm ribe po litri vode), jedna vrećica za 50 litara vode bi trebala biti dostatna; u akvarijima s većom gustoćom ribljeg fonda, jedna vrećica je dovoljna za 30 litara vode. jedno pakiranje je dovoljno za 120 do 200 litara vode. Nakon aktivacijske faze od 2 do 3 tjedna, materijal dostiže krajnju bakterijsku kolonizaciju i počinje se razvijati puni efekt. Povremeno se unutar vrećice nakupi mala količina plina koji oslobodite laganim pritiskanjem vrećice. Neugodan miris je potpuno bezopasan i ne ugrožava život u akvariju. Ne ispirite vrećicu. U rijetkim slučajevima moguće je zamućenje vode za vrijeme aktivacijske faze. To se jednostavno otklanja kratkim filtriranjem s JBL Carbomec activ-om. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/l i više) potrebno je reducirati promjenom vode ili korištenjem ionskog izmjenjivača. Korištenje u morskom akvariju: BioNitratEx pogodan je za korištenje u morskom akvariju. Koristite kao što je opisano za slatkovodne akvarije ali dodajte jedan sloj aktivnog ugljena (JBL Carbomec ultra) BioNitratEx-u u filtar kako bi izbjegli ispiranje hranjivih tvari i kako bi izbjegli zamućivanje vode za vrijeme aktivacijske faze. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/l i više) potrebno je reducirati na primjeren način (promjena vode).Trajanje učinka: do 12 mjeseci u akvarijima normalne gustoće ribljeg fonda (1 cm ribe po litri vode). Kontrola vode: koristite JBL Nitrate Test Set NO3 Napomena: uklanjanje nitrata iz akvarijske vode ne može u potpunosti zamijeniti redovnu djelomičnu promjenu vode. Jedino može produljiti intervale zamjene vode. Uz korištenje JBL BioNitratEX-a preporučamo zamjenu otprilike 20% akvarijske vode svaki mjesec. To je neophodno da bi se spriječilo obogaćivanje štetnicima i ostalim sredstvima. Sastav: 4 mrežaste vrećice za 30-50 litara (po vrećici) vode ovisno o gustoći ribljeg fonda. Rok trajanja: neograničeno. Proizvođač: JBL GmbH & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka. Zemlja podrijetla: Njemačka.

Karakteristike proizvoda
Namena Uklanjanje nitrata, Uklanjanje algi
Materijal Bioplastika
Česta pitanja

Kome je namenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namenjen fizičkim licima.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako koristiti web shop?

Korišćenje započinje prijavom. Nakon prijave možete videti vaše osnovne uslove i naručivati proizvode koji su vam dostupni u zavisnosti od prodajnog kanala.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korišćenjem web shopa. Izrada narudžbine je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, uneli željenu količinu i stavili proizvod u korpu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled vaše korpe
  • Završi kupovinu

Ako pritisnete „Završi kupovinu“ dolazite do zadnjeg koraka narudžbine u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode i  pritisnuti ˝Kreiraj narudžbinu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbini vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled korpe˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom uglu ekrana, imate opciju da promenite sadržaj narudžbine. Kada ste odlučili da želite da napravite narudžbinu, pritisnite ˝Završi kupovinu“. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbine.

Naravno, uvek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbine.