Vetmedin® chew 10 mg tableta za žvakanje za pse, 5 x 10 tableta

Šifra: BI10118316
EAN: 5012917025354
Opis proizvoda

Vetmedin® chew 10 mg tableta za žvakanje za pse
Za lečenje pasa sa zastojnom insuficijencijom srca uzrokovanom dilatacionom kardiomiopatijom ili valvularnom insuficijencijom (regurgitacija mitralnog i/ili trikuspidalnog zaliska).
Za lečenje dilatacione kardiomiopatije u pretkliničkom stadijumu (asimptomatski slučajevi sa povećanjem prečnika leve komore na kraju sistole i dijastole) kod rase doberman pinč nakon ultrazvučno dijagnostikovane srčane bolesti.
Za lečenje pasa sa miksomatoznom degeneracijom mitralnog zaliska (engl. myxomatous mitral valve disease, MMVD) u pretkliničkom stadijumu (asimptomatski slučajevi sa sistolnim mitralnim šumom i dokazanim povećanjem veličine srca) u cilju odlaganja nastajanja kliničkih simptoma insuficijencije srca.

1 tableta za žvakanje sadrži:
Aktivna supstanca:
Pimobendan 10 mg

Pomoćne supstance: Laktoza, monohidrat, celuloza, mikrokristalna, skrob preželatinizirani, natrijum skrobni glikolat (Tip A), makrogol 6000, stearoil makrogogliceridi, magnezijum stearat, talk, suvi kvasac, aroma jetre u prahu.

Način primene: za oralnu primenu. Pre lečenja potrebno je što preciznije odrediti telesnu masu životinje, kako bi se osiguralo tačno doziranje.
Doza bi trebalo da bude unutar propisanog raspona od 0.2 mg do 0.6 mg pimobendana/kg t.m., podeljena u dve dnevne doze.
Poželjno je da dnevna doza iznosi 0.5 mg pimobendana/kg t.m., podeljeno u dve dnevne doze.
Za pse tjelesne mase 5 kg to odgovara jednoj tableti za žvakanje od 1.25 mg ujutru i jednoj tableti za žvakanje od 1.25 mg uveče.
Za pse tjelesne mase 20 kg to odgovara jednoj tableti za žvakanje od 5 mg ujutru i jednoj tableti za žvakanje od 5 mg uveče.
Za pse tjelesne mase 40 kg to odgovara jednoj tableti za žvakanje od 10 mg ujutru i jednoj tableti za žvakanje od 10 mg uveče.

Pimobendan se primenjuje oralno, oko jedan sat pre hranjenja.
Pimobendan se može davati i u kombinaciji sa diuretikom, npr. furosemidom.

Ovaj veterinarsko-medicinski proizvod izdaje se samo na veterinarski recept.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko-medicinskom proizvodu! O rizicima i nuspojavama posavetujte se s veterinarom.

KARENCA:
Nije primenljivo.

UPOTREBA TOKOM GRAVIDITETA I LAKTACIJE:
U laboratorijskim ispitivanjima na pacovima i kunićima nisu utvrđena bilo kakva teratogena niti fetotoksična dejstva. Međutim, u ovim ispitivanjima su utvrđeni maternotoksični i embriotoksični efekti prilikom primene visokih doza, a takođe je dokazano da se pimobendan izlučuje mlekom. Bezbednost veterinarskog leka nije utvrđena tokom graviditeta ili laktacije kod kuja. Ovaj veterinarski lek treba primenjivati samo nakon procene veterinara o odnosu koristi/rizika.

Naziv i adresa nosioca dozvole za lek:
BOEHRINGER INGELHEIM SERBIA D.O.O. BEOGRAD, Milentija Popovića 5a, Beograd, Republika Srbija

Karakteristike proizvoda
Farmaceutski oblik Tableta za žvakanje
Farmakoterapijska grupa Srčani stimulatori isključujući srčane glikozide, Inibitori fosfodiesteraza
Injekcione supstance Pimobendan
Ciljne vrste životinja Pas
Uslovi izdavanja Izdavanje na recept
Česta pitanja

Kome je namenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namenjen fizičkim licima.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako koristiti web shop?

Korišćenje započinje prijavom. Nakon prijave možete videti vaše osnovne uslove i naručivati proizvode koji su vam dostupni u zavisnosti od prodajnog kanala.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korišćenjem web shopa. Izrada narudžbine je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, uneli željenu količinu i stavili proizvod u korpu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled vaše korpe
  • Završi kupovinu

Ako pritisnete „Završi kupovinu“ dolazite do zadnjeg koraka narudžbine u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode i  pritisnuti ˝Kreiraj narudžbinu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbini vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled korpe˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom uglu ekrana, imate opciju da promenite sadržaj narudžbine. Kada ste odlučili da želite da napravite narudžbinu, pritisnite ˝Završi kupovinu“. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbine.

Naravno, uvek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbine.