Početna Proizvodi Veterinarska medicina Veterinarsko-medicinski proizvodi BI NEXGARD L 10-25kg 1tbl. za žvakanje X 6

NexGard L, tableta za žvakanje za pse >10-25 kg, x 6 tableta

Šifra: BI10140568
EAN: 3661103042891
Opis proizvoda

NexGard 68 mg, tableta za žvakanje za pse >10-25 kg

  • Tretman infestacije buvama kod pasa (Ctenocephalides felis i C. canis). Jedan tretman štiti od buva najmanje 5 nedelja. Preparat može da se koristi kao deo tretmana u kontroli alergijskog dermatitisa koji izazivaju buve (FAD).
  • Tretman infestacije krpeljima kod pasa (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus). Jedan tretman ubija krpelje u periodu od mesec dana.
  • Buve i krpelji moraju biti zakačeni za domaćina i započeti hranjenje da bi bili izloženi dejstvu aktivne supstance leka. Početak delovanja leka na buve (C. felis) je u roku od 8 sati od kačenja za domaćina. Za krpelje, efekat preparata (uginuće) nastupa u roku od 48 sati od kačenja za domaćina.
  • Tretman demodikoze (uzrokovane sa Demodex canis).
  • Tretman šugavosti (uzrokovane sa Sarcoptes scabiei var. canis)

Jedna tableta za žvakanje sadrži:
Aktivne supstance:
Afoksolaner 68.0 mg

Pomoćne supstance:
kukuruzni skrob, proteini soje, aroma govedine, povidon K30, makrogol 400, makrogol 4000, makrogol 15 hidroksistearat, glicerol, trigliceridi srednje dužine lanca.

Način primene: za oralnu upotrebu. Tablete su namenjenje za žvakanje i većina pasa ih dobro prihvata. Ako psi ne prihvataju samu tableu, ona im može biti data u hrani.
Doziranje: preparat treba primenjivati u dozi od 2.7-6.9 mg/kg telesne mase.

Ovaj veterinarsko-medicinski proizvod izdaje se samo na veterinarski recept.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko-medicinskom proizvodu! O rizicima i nuspojavama posavetujte se s veterinarom.

KONTRAINDIKACIJE:
Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na aktivne supstance ili neku od pomoćnih supstanci u sastavu leka.

KARENCA:
Nije primenljivo.

UPOTREBA TOKOM GRAVIDITETA I LAKTACIJE:
Labaratorijska ispitivanja na pacovima i kunićima nisu pokazala bilo kakav teratogeni, niti bilo koji drugi neželjeni efekat leka na reproduktivne karakteristike mužjaka i ženki. Bezbednost primene ovog leka tokom graviditeta i laktacije ili kod priplodnih pasa nije ispitana. Lek treba koristiti samo u skladu sa procenom odnosa koristi/rizika od strane odgovornog veterinara.

Naziv i adresa nosioca dozvole za lek:
BOEHRINGER INGELHEIM SERBIA D.O.O. BEOGRAD, Milentija Popovića 5a, Beograd, Republika Srbija

Karakteristike proizvoda
Farmaceutski oblik Tableta za žvakanje
Farmakoterapijska grupa Ektoparazitik
Injekcione supstance Afoxolaner
Ciljne vrste životinja Pas
Uslovi izdavanja Izdavanje na recept
Česta pitanja

Kome je namenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namenjen fizičkim licima.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako koristiti web shop?

Korišćenje započinje prijavom. Nakon prijave možete videti vaše osnovne uslove i naručivati proizvode koji su vam dostupni u zavisnosti od prodajnog kanala.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korišćenjem web shopa. Izrada narudžbine je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, uneli željenu količinu i stavili proizvod u korpu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled vaše korpe
  • Završi kupovinu

Ako pritisnete „Završi kupovinu“ dolazite do zadnjeg koraka narudžbine u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode i  pritisnuti ˝Kreiraj narudžbinu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbini vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled korpe˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom uglu ekrana, imate opciju da promenite sadržaj narudžbine. Kada ste odlučili da želite da napravite narudžbinu, pritisnite ˝Završi kupovinu“. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbine.

Naravno, uvek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbine.