Frontline TRI-ACT spot on dog (40-60 kg), rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse, 3 x 6,0 mL

Šifra: BI10141051
EAN: 3661103046264
Opis proizvoda

Frontline TRI-ACT spot on dog, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse
Za tretman i prevenciju infestacije buvama i/ili krpeljima, kada je neophodno i repelentno delovanje protiv papadaća, muva koje bodu i/ili komaraca.

  • Buve: Za tretman i prevenciju infestacije buvama Ctenocephalides felis i prevenciju infestacije buvama Ctenocephalides canis. Jedan tretman sprečava nove infestacije buvama u periodu od 4 nedelje. Može se koristiti i kao deo tretmana alergijskog dermatitisa koji izazivaju buve (FAD) kod pasa, nakon postavljanja ove dijagnoze od strane veterinara.
  • Krpelji: Tretman i prevencija infestacije krpeljima (Dermacentar reticulatus, Ixodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus). Jedan tretman deluje repelentno (Ixodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus) i ubija (Dermacentar reticulatus, Ixodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus) krpelje tokom 4 nedelje nakon primene. Proizvod ima repelentnu aktivnost protiv krpelja (Dermacentar reticulatus) koja traje od 7 dana do 4 nedelje nakon tretmana.
  • Komarci i papadači: Proizvod ima repelentno delovanje (sprečava hranjenje) protiv papadača (Phelobotomus perniciosus) i protiv komarca (Culex pipiens, Aedes albopictus) tokom 4 nedelje kao i insekticidno delovanje na papadaće (Phlebotomus perniciosus) i komarce (Aedes albopictus) u trajanju od 3 nedelje nakon primene. Smanjenje rizika od infekcije parazitom Leishmania infantum koju prenose papadaći (Phlebotomus perniciosus) u trajanju do 4 nedelje. Efekat je posredan jer proizvod deluje na vektore.
  • Štalske muve: Proizvod ima repelentno dejstvo i ubija štalske muve (Stomoxys calcitrans) u periodu od 5 nedelja.


Način primene: upotreba nakapavanjem (spot-on).
Potrebna veličina pipete se određuje prema telesnoj masi psa:

Veoma veliki psi (40-60 kg) - Zapremina pipete: 6,0 mL

Aktivne supstance:
Fipronil: 405,6 mg
Permetrin: 3028,8 mg

Ekscipijensi:
Butilhidroksitoluen (E321): 6,750 mg

Raspored tretmana:
Upotreba proizvoda treba da se zasniva na prethodno potvrđenoj infestaciji ili riziku od infestacije buvama i/ili krpeljima, kada je istovremeno potrebno i repelentno delovanje protiv papadaća i/ili komarca i/ili muva koje bodu.
U zavisnosti od inteziteta i rizika infestacije, može biti potrebno ponavljanje tretmana. U tim slučajevima interval između dva tretmana mora biti najmanje 4 nedelje.

Režim izdavanja: Lek se može izdavati bez recepta veterinara.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko-medicinskom proizvodu!
O rizicima i nuspojavama posavetujte se s veterinarom.

KONTRAINDIKACIJE:
Ne koristiti kod bolesnih životinja ili životinja u rekonvalescentnom periodu.
Proizvod je namenjen isključivo za primenu kod pasa. Ne primenjivati kod mačaka i kunića zbog ozbiljnih neželjenih dejstava, uključujući i uginuća.
Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na bilo koju aktivnu supstancu ili ekscipijens u sastavu leka.

KARENCA:
Nije primenljivo.

NAZIV I ADRESA PROIZVOĐAČA:
Boehringer Ingelheim Animal Health France SCS, 4 Chemin du Calquet, 31100 Toulouse, Francuska

Karakteristike proizvoda
Farmaceutski oblik Otopina za nakapavanje na kožu
Farmakoterapijska grupa Ektoparazitik, Repelent
Injekcione supstance Fipronil, Permetrin
Ciljne vrste životinja Pas
Uslovi izdavanja Izdavanje bez recepta
Česta pitanja

Kome je namenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namenjen fizičkim licima.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako koristiti web shop?

Korišćenje započinje prijavom. Nakon prijave možete videti vaše osnovne uslove i naručivati proizvode koji su vam dostupni u zavisnosti od prodajnog kanala.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korišćenjem web shopa. Izrada narudžbine je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, uneli željenu količinu i stavili proizvod u korpu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled vaše korpe
  • Završi kupovinu

Ako pritisnete „Završi kupovinu“ dolazite do zadnjeg koraka narudžbine u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode i  pritisnuti ˝Kreiraj narudžbinu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbini vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled korpe˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom uglu ekrana, imate opciju da promenite sadržaj narudžbine. Kada ste odlučili da želite da napravite narudžbinu, pritisnite ˝Završi kupovinu“. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbine.

Naravno, uvek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbine.